στυτική δυσλειτουργία

Εναλλακτικές θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σεξουαλικής υγείας που αντιμετωπίζουν οι άνδρες. Σε όλο τον κόσμο, υπολογίζεται ότι 140 εκατομμύρια άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη στύση τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, και αυτό δημιουργεί προβλήματα στη σχέση τους και επηρεάζει βαθιά την ψυχολογική τους κατάσταση, βλάπτει την αυτοπεποίθησή και την αυτοεκτίμησή τους.

Υπάρχει ένα στερεότυπο ότι η στυτική δυσλειτουργία είναι κάτι που επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους άνδρες, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Συχνά, οι άνδρες αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία ως παρενέργεια των φαρμάκων που λαμβάνουν.

Μερικές φορές, εκδηλώνεται ως σύμπτωμα μιας ασθένειας, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης, ή η νευρογενής διαταραχή. Πολλοί άνδρες τη βιώνουν ως αποτέλεσμα της χρήσης ναρκωτικών ή του καπνίσματος, ενώ μερικοί έχουν ψυχολογικά θέματα που την προκαλούν.

εναλλακτικές θεραπείες για την στυτική δυσλειτουργίαΚάποιες εναλλακτικές θεραπείες της στυτικής δυσλειτουργίας

Αντιμετωπίζοντας τη ρίζα του προβλήματος

Τα φάρμακα παρέχουν γρήγορη ανακούφιση στο πρόβλημα, αυτή είναι προσωρινή και δεν λύνει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα. Πολλές συνθήκες και περιστάσεις που προκαλούν τη στυτική δυσλειτουργία είναι αναπόφευκτες και μη αναστρέψιμη, αλλά σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να γίνουν πολλά.

Για παράδειγμα, η διακοπή του καπνίσματος, της κατάχρηση αλκοόλ, των ναρκωτικών, και η συμμετοχή σε ένα πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής μπορεί να κάνει θαύματα για μερικούς άνδρες, ενώ η αντιμετώπιση ψυχολογικών ζητημάτων όπως η κατάθλιψη και το άγχος των επιδόσεων μπορεί να επιλύσει αυτό το πρόβλημα για άλλους. Προφανώς, η θεραπεία μιας υποκείμενης κατάστασης δεν είναι πάντα τόσο απλή.

Ο διαβήτης, η νεφρική νόσος, οι νευρολογικές διαταραχές, η αθηροσκλήρωση και η αγγειακή νόσος είναι όλες σοβαρές καταστάσεις που απαιτούν μακροχρόνια θεραπεία, αλλά αυτή θα μπορούσε να ωφελήσει πολλούς ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία στο τέλος.

Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι μια θεραπεία που εφαρμόζεται ευρέως σε όλο τον κόσμο και θεωρείται από μερικούς ότι θεραπεύει τα σεξουαλικά προβλήματα των ανδρών. Ο βελονισμός διεξάγεται εισάγοντας βελόνες στο σώμα. Αυτό έχει μια χαλαρωτική και αντι-αγχωτική επίδραση, αλλά τόσο οι επιστήμονες όσο και οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα αμφισβητούν τα άλλα υποτιθέμενα οφέλη αυτής της πρακτικής για την υγεία.

Διεξήχθη μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές της Νότιας Κορέας με στόχο να καθοριστεί αν η θεωρία του βελονισμού ως λύση για τη στυτική δυσλειτουργία είχε κάποια βάση, αλλά δεν βρέθηκε κανένα αποτέλεσμα που να μπορεί να αποδείξει κάτι τέτοιο.

Αργινίνη

Η αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται σε ορισμένα είδη τροφίμων και είναι μέρος πολλών συμπληρωμάτων διατροφής. Η αργινίνη είναι γνωστή για την ενίσχυση της παραγωγής μιας ένωσης είναι γνωστή ως νιτρικό οξείδιο. Το νιτρικό οξείδιο είναι γνωστό για την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του πέους, οπότε η θεωρία είναι ότι το περισσότερο νιτρικό οξύ θα προκαλούσε και καλύτερες στύσεις.

Μελέτες που διεξήχθησαν το 1993 και το 2003 βρήκαν ότι το αμινοξύ πραγματικά βελτίωσε τη σεξουαλική λειτουργία σε ορισμένους άνδρες ασθενείς, αλλά η ομάδα αυτή είχε ανώμαλο μεταβολισμό, καθιστώντας το έτσι μια λύση που περιορίζεται σε μια ομάδα ασθενών.

DHEAστυτική δυσλειτουργία

Η DHEA είναι μια ορμόνη η οποία μετατρέπεται σε τεστοστερόνη και οιστρογόνα. Όπως ίσως γνωρίζετε, η τεστοστερόνη είναι μια σημαντική για την ανδρική σεξουαλική ανάπτυξη ορμόνη, ενώ τα οιστρογόνα παίζουν τον ίδιο ρόλο για τις γυναίκες.

Η λήψη συμπληρωμάτων DHEA βελτίωσε τη λειτουργία της στύσης μερικών ανδρών, λόγω της ενίσχυσης της τεστοστερόνης που αυτοί βίωσαν, αλλά επίσης προκάλεσε αρκετές ατυχείς παρενέργειες που προκαλούνται από την αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας των μαλλιών, της ακμής, και της κακής λειτουργίας υπόφυσης. Λόγω αυτών των επιβλαβών παρενεργειών, η επαγγελματική ιατρική κοινότητα αποθαρρύνει τη χρήση τέτοιων συμπληρωμάτων.

Ginseng

Η ρίζα ginseng είναι ένα δημοφιλές φυτό με γνωστές ιδιότητες σχετικά με τη βελτίωση της υγείας. Αυτή η ρίζα έχει εφαρμοστεί στην ασιατική ιατρική εδώ και αιώνες, αλλά ο δυτικός πολιτισμός άρχισε μόλις πρόσφατα να μαθαίνει γι’ αυτή και να διερευνά τις ιδιότητές της. Το Ginseng πιστεύεται ότι ανακουφίζει από τα συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας, και υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό αυτό.

Μια μελέτη του 2002 που πήρε δείγματα από τις επιδράσεις του ginseng επί 45 ανδρών έδειξε ότι πολλοί από αυτούς παρουσίασαν βελτίωση της σεξουαλικής τους λειτουργίας, και αυτό αποδόθηκε στην σύνθεση του νιτρικού οξειδίου(παρόμοια με την αργινίνη). Ωστόσο, δεν έχουν ακόμα διεξαχθεί επιπλέον μελέτες, και αυτά τα στοιχεία παραμένουν περιορισμένα στο πεδίο εφαρμογής τους.

Χυμός ροδιού

Άλλη μία παραδοσιακή λύση για τη στυτική δυσλειτουργία που έχει περάσει ως λαϊκή σοφία. Αν και είναι αλήθεια ότι ο χυμός ροδιού έχει πολλά οφέλη για την υγεία όπως η βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς και η καταπολέμηση της υπέρτασης, η επίδρασή του στη σεξουαλική υγεία των ανδρών είναι ακόμα μη αποδεδειγμένη και εκ φύσεως υποθετική.

Yohimbe και Horny Goat Weed

Τα Yohimbe και Horny Goat Weed είναι δύο βότανα που συχνά διαφημίζονται ως ανδρικοί σεξουαλικοί ενισχυτές. Πριν από την κυκλοφορία του Viagra, χρησιμοποιούνταν το Yohimbe για την παραγωγή ενός φαρμάκου για τη θεραπεία της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, αλλά δεν ήταν σημαντικά αποτελεσματικό. Στην πραγματικότητα, ακόμη και κατακρίθηκε για τις παρενέργειες που προκάλεσε, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαλγία, υπέρταση, άγχος, και διάφορα άλλα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φάρμακο είχε προσαρμοστεί για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, αλλά η κατανάλωση του ίδιου του βοτάνου θα απέδιδε ακόμα μικρότερα αποτελέσματα. Λόγω των δυσμενών επιπτώσεων που σχετίζονται με το Yohimbe, οι γιατροί αποθαρρύνουν τους ασθενείς από τη λήψη του βοτάνου σε οποιαδήποτε μορφή.

Ginkgo Biloba

Το Ginkgo Biloba είναι ένα δέντρο γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες στην παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα και την παραδοσιακή ιατρική. Πολλά συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου ή τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας έχουν το ginkgo biloba ως το κύριο συστατικό τους. Δεδομένου ότι τα εν λόγω προϊόντα δρουν ως αντιοξειδωτικά και βελτιώνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, υπάρχουν λόγοι να πούμε ότι αυτά τα συμπληρώματα θα βελτιώσουν τη γνωστική ικανότητα και, ενδεχομένως, θα ήταν χρήσιμα στη θεραπεία των προβλημάτων μνήμης, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποστηρίζουν την πεποίθηση ότι το Ginkgo Biloba είναι χρήσιμο για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

Φυσικά – φυτικά φάρμακα που περιέχουν βότανα

Η έννοια της ενίσχυσης της ανδρικής σεξουαλικής απόδοσης είναι τόσο παλιά όσο και ο ανθρώπινος πολιτισμός, και πολλοί πολιτισμοί έχουν στηριχθεί σε φυσικά συστατικά, όπως τα βότανα και τα μούρα για να κάνουν τους άνδρες πιο ισχυρούς και γόνιμους. Σήμερα, προσφέρονται  στους άνδρες μια μεγάλη ποικιλία από φυσικές – φυτικές θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία.


Τα Χάπια επιμήκυνσης Πέους SizegainPlus είναι τα μόνα που έχουν πάρει Έγκριση από τον Ε.Ο.Φ. με αριθμό έγκρισης 64954/27.07.2013

Χάπια Επιμήκυνσης Πέους Εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ.Τσιρότα επιμήκυνσης ΠέουςΕπιμηκυντής Πέους Εγκεκριμένος από την Ε.Ε.Χάπια βελτίωσης Σπέρματος


 

Leave a Comment